Rīgas ostā «raža»
 gaidāma rudenī

foto: dienas bizness
foto: dienas bizness

Kamēr partiju pārstāvji priekšvēlēšanu gaisotnē, atsaucoties uz Valsts kontroles, Pasaules Bankas vai kādu citu institūciju vai atsevišķu ekspertu vērtējumu, vai nu peļ vai liela Rīgas brīvostas darbu, tās jaunie terminālu projekti virzās uz priekšu, temps gan ir dažāds.

Jau novembra beigās plānots nodot ekspluatācijā pirmo kārtu, un tad arī sagaidāmas pirmās kravas, par SIA Riga Bulk Terminal (RBT, iepriekš SIA Senpasaule) multifunkcionāla un tehnoloģiski intensīva beramkravu pārkraušanas termināla Kundziņsalā plāniem saka uzņēmuma izpilddirektors Arnis Ronis. 
Novirze no grafika par pāris mēnešiem saistīta ar papildu nepieciešamajiem būvdarbiem, viņš skaidro.

 Arī SIA Riga Fertilizer Terminal (RFT) pirmās kravas gaidāmas jau šoruden. Tās gan lielā mērā būs līdz šim SIA Alpha osta terminālī apkalpotās minerālmēslu kravas, DB uzzināja Rīgas Tirdzniecības ostā (RTO). Ar regulāru aizķeršanos gan tiesvedību, gan būvniecības konkursu rezultātu apstrīdēšanas dēļ uz priekšu pamazām virzās vērienīgais Krievu salas projekts. 


Nebūt ne tik raiti uz priekšu virzās citi Kundziņsalā iecerētie projekti, kā DB pārliecinājās klātienē. Šobrīd diezgan reāli īstenojams ostai šķiet daudzfunkcionālais SIA BSCT (iepriekš SIA Ko Betons) ģenerālkravu terminālis, kur paredzēta arī saldētava. Tāpat zināma kustība notiek SIA Systems Terminal iecerētajā multifunkcionālu ģenerālkravu termināļa projektā un SIA Frigo Terminal, kur paredzētas noliktavas un saldētavas.


 

 

 

 

 


Темы: , , ,
Написать комментарий